Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου βρέθηκε στο Βιετνάμ

Το μεγαλύτερο σπήλαιο του κόσμου βρέθηκε στο Βιετνάμ
Ένα τεράστιο σπήλαιο που ανακαλύφθηκε σε μια απομονωμένη ζούγκλα του Βιετνάμ, είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ βρεθεί στον κόσμο. Με διαστάσεις 80 επί 80 μέτρα στο μεγαλύτερο μέρος του, το σπήλαιο Σον Ντουγκ, στο Εθνικό Πάρκο Φονγκ Να-Κε Μπανγκ, ξεπερνά τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ μεγέθους, το Σπήλαιο των Ελαφιών στο μαλαισιανό κομμάτι της νήσου Βόρνεο, σύμφωνα με το National Geographic.

Το μαλαισιανό σπήλαιο είναι γενικά ψηλότερο και πλατύτερο (91 επί 91 μέτρα), αλλά αρκετά μικρότερο, καθώς εκτείνεται σε μήκος 1,6 χλμ. Από την άλλη, το νεοανακαλυφθέν σπήλαιο στο Βιετνάμ φθάνει σε μήκος τα 4,5 χλμ. και, σύμφωνα με τους εξερευνητές της Βρετανικής Σπηλαιολογικής Εταιρίας που εμποδίστηκαν να προχωρήσουν κι άλλο, καθώς ο δρόμος τους φράχτηκε από τα νερά των εποχικών πλημμυρών, συνεχίζεται κι άλλο σε μήκος.

Η εξερεύνηση ολόκληρου του σπηλαίου ελπίζεται ότι θα ολοκληρωθεί του χρόνου σε νέα βρετανο-βιετναμέζικη αποστολή. Για δύο περίπου χιλιόμετρα το βιετναμέζικο σπήλαιο, η είσοδος του οποίου ανακαλύφθηκε τυχαία από ένα ντόπιο αγρότη πριν λίγα χρόνια, έχει τεράστιες διαστάσεις (140 επί 140 μέτρα).

Η αποστολή ανακάλυψε έναν υπόγειο ποταμό που διατρέχει τα πρώτα 2,5 χλμ. του σπηλαίου από ασβεστόλιθο, καθώς και γιγάντιους σταλαγμίτες ύψους άνω των 70 μέτρων.

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=67827
Share on Google Plus

About Travel Nicolas

Nicolas is a freelance travel writer, Photographer, Guidebook Author, online marketing professional and traveler who is always looking for a new adventure. He has been in many countries, lived abroad and is always on the lookout for authentic experiences.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου