Οι γνωστοί προορισμοί στο Βιετνάμ


Οι γνωστοί προορισμοί στο Βιετνάμ
Το Βιετνάμ έχει κάποιους προορισμούς που προβάλουν τα περισσότερα τουριστικά πρακτορεία ανά τον κόσμο και που είναι και τα key destinations! Όχι ότι δεν έχει περισσότερους, που θα τους ανακαλύψουμε σιγά σιγά! Απλά υπάρχουν κάποιοι που είναι οι σπουδαιότερη και τουριστικά αναπτυγμένοι. Τους παραθέτω παρακάτω μιας και προέκυψε συζήτηση χθες με την φίλη Φωτεινή από Ελλάδα.

Σαϊγκόν
Η μεγαλύτερη πόλη του Βιετνάμ, διάσημη για το παλάτι της όπου κάνανε εισβολή οι Βιετκόνγκ το 1975 και τελείωσαν τον πόλεμο με τους Αμερικάνους.

Ανόι
Η πρωτεύουσα της χώρας. Πολλά αξιοθέατα, λίμνες κλπ.

Νταλάτ
Μια πόλη που θυμίζει Ελβετία της Ασίας σε υψόμετρο 1.400 μέτρα, με πολλούς καταρράκτες, βουνά και ποτάμια.

Να Τρανγκ
Το παραθαλάσσιο θέρετρο του Βιετνάμ με πολλά μικρά νησάκια τριγύρω, τουριστικά πολύ αναπτυγμένο με υπερσύγχρονο αεροδρόμιο, καλωδιακό όχημα που συνδέει την ξηρά με το νησί Τρε, πολλές παραλίες βορείως και νοτίως της πόλης.

Μούι Νε και Παν Τιέν
Από τις αξιόλογες παραλίες ανάμεσα στην Σαϊγκόν και το Να Τρανγκ, πιο ήσυχη βέβαια από την δεύτερη.

Μεκόνγκ Δέλτα
Πολύ γνωστό τοπίο και ποτάμι στα νότια της χώρας, γνωστό για τα τροπικά του φρούτα, τις βάρκες που σε κάνουν βόλτα στα παραποτάμια του κλπ.

Χόι Αν (Hoi An)
Συνδυάζει την παλιά πόλη που είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο με πολλά μνημεία και μια μεγάλη παραλία πολλών χιλιομέτρων.

Χουέ
Γνωστό για τα μνημεία του και την απαγορευμένη πόλη. Η απόσταση του με το Χόι Αν (Hoi An) είναι μόνο μερικές ώρες και συνήθως οι δύο προορισμοί πάνε πακέτο.

Σάπα
Βουνά και χωριά στα βόρεια της χώρας κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Απερίγραπτα όμορφα τοπία και πολύ γνωστό για τις φυλές του.

Χάλονγκ Μπέϊ
Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για το μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αμέτρητα μικρά νησάκια στον κόλπο Χάλονγκ, παραλίες, σπηλιές κλπ.

Νησί Που Κο
Το μεγαλύτερο νησί του νότου πολύ κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη. Οι παραλίες του είναι θαυμάσιες και προσπαθεί να γίνει το Πουκέτ νούμερο δύο της περιοχής!

Νησί Καν Ντο
Απομακρυσμένο νησί στα νοτιοανατολικά του Βιετνάμ. Η σύνδεση του είναι αεροπορική.

Βουνγκ Τάο
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Σαϊγκόν, πάνω σε μια χερσόνησο, εμπορικός λιμένας της περιοχής με επίσης αρκετά αξιοθέατα.

Εθνικό πάρκο Καν Τιέν
Βορείως της Σαϊγκόν, γνωστό για τα πανύψηλα δέντρα του και την υπερβολική του βλάστηση.

Κου Τσι
Περιοχή δυτικά της Σαϊγκόν προς τα σύνορα με την Καμπότζη. Γνωστή για τα τούνελ της από τα οποία πολεμούσαν τα αμερικάνικα στρατεύματα οι Βιετκόνγκ. Η περιοχή είναι προσβάσιμη από την Σαϊγκόν με μονοήμερη εκδρομή.

DMZ
Λίγα χιλιόμετρα πάνω από το κεντρικό Βιετνάμ όπου εξελίχθηκαν οι περισσότερες σφοδρότατες μάχες στον πόλεμο του Βιετνάμ. Περιοχή επίσης με τούνελ και μνημεία από τον πόλεμο.
Share on Google Plus

About Travel Nicolas

Nicolas is a freelance travel writer, Photographer, Guidebook Author, online marketing professional and traveler who is always looking for a new adventure. He has been in many countries, lived abroad and is always on the lookout for authentic experiences.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου