Η Παραλία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο


Η Παραλία με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο

Η κινηματογραφική ταινία ‘Η Παραλία’ με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο γυρίστηκε εξολοκλήρου σε διάφορες περιοχές της Ταϊλάνδης και πολλές από αυτές εξίσου πασίγνωστα τουριστικά θέρετρα.

Στην ταινία ο πρωταγωνιστής Λεονάρντο Ντι Κάπριο φθάνει στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης αεροπορικώς όπου αναζητά κάτι διαφορετικό από την ζωή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο μοτέλ όπου διαμένει γνωρίζει κάποιον συγκάτοικο που του παραδίδει ένα χάρτη για το μυθικό νησί. Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο θα πείσει ένα ζευγάρι Γάλλων παραθεριστών που θα γνωρίσει να τον ακολουθήσουν και να αναζητήσουν το συγκεκριμένο νησί. Έτσι αρχίζει η περιπέτεια της αναζήτησης στα εξωτικά μέρη της Ταϊλάνδης.

Που γυρίστηκε η ταινία
Ένα μεγάλο τμήμα της ταινίας γυρίστηκε στον κόλπο Μάγια (Maya Bay) των νησιών Πι Πι Λι που βρίσκονται στην επαρχία Κράμπι της Ταϊλάνδης.

Η σκηνή που ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο (Leonardo Di Caprio) πέφτει από τον καταρράκτη μέσα στην λίμνη που σχηματίζεται, είναι σκηνοθετημένη στον καταρράκτη Χέο Σουβάτ (Haew Suwat) στο εθνικό πάρκο Κάο Γιάι της επαρχίας Νακόν Ρατσασίμα, Βορειοανατολική Ταϊλάνδη.

Πολλές σκηνές επίσης από την Μπανγκόκ και πιο συγκεκριμένα από την οδός Κάο Σαν.

Καταράκτης Χέο Σουβάτ, απ΄ όπου ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο πηδάει σε σκηνή της ταινίας. Φυσικά δεν πηδάει ο ίδιος από τον καταράκτη αλλά κομπάρσος. Δείτε πληροφορίες για τον καταρράκτη κάνοντας κλικ εδώ, κατταράκτης Χέο Σουβάτ
Στη αρχή της ταινίας ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο υποτίθεται ότι βρίσκεται σε ένα ξενοδοχείο της Μπανγκόκ όπου γνωρίζει κάποιον άλλον ένοικο που του έδωσε τον χάρτη όπως και το ζευγάρι των Γάλλων. Οι σκηνές είναι τραβηγμένες στο ξενοδοχείο On On Hotel που βρίσκεται στην παλιά πόλη του Πούκετ. (Και όπως ακριβώς το τονίζουν και οι Ταϊλάνδοί στην γλώσσα τους Πούκετ και όχι Πουκέτ, ούτε Φουκέτ που τα βρείτε σε μερικές άσχετες σελίδες. Όπως και τα νησιά ονομάζονται Πι Πι και όχι Φι Φι).

Ξένος τίτλος: The Beach
Κυκλοφορία: 2000
Διάρκεια: 119 λεπτά
Παραγωγή: Αμερικάνικη, Αγγλική
Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Σενάριο: John Hodge, Alex Garland
Ηθοποιοί: Leonardo Di Caprio, Guillaume Canet, Robert Carlyle, Weeratham Wichairaksakui, Peter Youngblood Hills, Krongthong Thampradith

Δείτε τα μέρη που γυρίστηκε η ταινία 'Η Παραλία': Μπανγκόκ, Οδός Κάο Σαν, Καταρράκτης Χέο Σουβάτ, Κράμπι

Από την ίδια περιοχή αρχιπέλαγος Πανγκ Νγκα (Phang Nga Bay) της Ταϊλάνδης, τα νησιά Πι Πι όπου και γυρίστηκε και η ταινία "Η Παραλία" με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο δεν απέχουν μακριά από αυτό το σημείο. Το βίντεο είναι τραβηγμένο από το νησί του James Bond.Ko Nang Yuang, στην Ταϊλάνδη. Παραδεισένιος τόπος και θεωρείτε από τις πιο όμορφες παραλίες της χώρας.

Άλλες ταινίες που γυρίστηκαν στην Ταϊλάνδη είναι:

- Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Ο άνθρωπος με το χρυσό πιστόλι, The man with the golden gun (1974)
- The Killing Fields (1984)
- Good Morning, Vietnam (1989)
- Απώλειες πολέμου, Casualties of War (1989)
- Ουρανός και Γη, Heaven and Earth (1993)
- Το Νησί των Κουρσάρων, Cutthroat Island (1995)
- Τζειμς Μποντ: Το Αυριο Ποτε Δεν Πεθαινει, Tomorrow Never Dies (1997)
- Bridget Jones: Η επόμενη σελίδα, Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)
- Star Wars: Episode III Revenge of the Sith (2005)
- The Impossible (2012)
- Μαχητικό Stealth: Η αόρατη απειλή, Stealth (2005)
- Bangkok: Επικίνδυνη αποστολή (2008)

Share on Google Plus

About Travel Nicolas

Nicolas is a freelance travel writer, Photographer, Guidebook Author, online marketing professional and traveler who is always looking for a new adventure. He has been in many countries, lived abroad and is always on the lookout for authentic experiences.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments: