ΛάοςΤο Λάος είναι μια χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που συνορεύει στα ανατολικά με την Ταϊλάνδη και την Βιρμανία, στα νότια με την Καμπότζη, στα δυτικά με το Βιετνάμ και στα βόρεια με την Κίνα. Με έκταση 236.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα η χώρα περιβάλλεται κυρίως από βουνά και τοπία άγριας φύσης. Μπορεί η χώρα να μην ανήκει στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ίσως λόγου έλλειψης θάλασσας και παραλιών είναι όμως ένας ιδανικός προορισμός για λάτρεις των ορεινών βουνών, πεζοπορία, ποταμών.

Λάο η επίσημη γλώσσα
Η επίσημη γλώσσα είναι η Λάο ή Λαοτιανή. Η γλώσσα ομιλείται επίσης και σε πολλές περιοχές της βορειοανατολικής Ταϊλάνδης. Η Λαοτιανή γλώσσα επίσης έχει και πολλούς διαλέκτους ανά περιοχή της χώρας.

Γεωγραφία
Το Λάος αποτελείτε κυρίως από βουνά με υψηλότερο το όρος Phou Bia που αγγίζει τα 2.817 μέτρα, επίσης οροπέδια και εύφορες πεδιάδες. Ο πολύ γνωστός ποταμός Μεκόνγκ οριοθετεί τα σύνορα με την Ταϊλάνδη, στον οποίο και χτίστηκε η γέφυρα φιλίας Λάος – Ταϊλάνδη συνδέοντας για πρώτη φορά οδικός τις δύο χώρες το 1994.
Η χώρα διαιρείτε σε 16 επαρχίες οι οποίες έπειτα διαιρούνται σε μικρότερες.

Παραγωγική πόροι
Το Λάος φημίζεται για την παραγωγή ξυλείας και καφέ. Επίσης είναι πλούσιο σε ορυκτά.

Πρωτεύουσα
Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Βιεντιάνε (Vientiane) που βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη και η οποία είναι και η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Ο πληθυσμός της αγγίζει τους 200.000 κατοίκους και συνηθίζουν να την αποκαλούν ως η πόλη του φεγγαριού. Η Vientiane είναι επίσης πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.
Πρωτεύουσα: Vientiane
Έκταση: 236.800
Πληθυσμός: 6,521,998 (2007)
Ώρα: +7
Internet: .la
Τηλεφωνικός κωδικός: +856

 

Από: volopolo.blogspot.com/

 

Share on Google Plus

About volopolo

Nicolas is a freelance travel writer, Photographer, Guidebook Author, online marketing professional and traveler who is always looking for a new adventure. He has been in many countries, lived abroad and is always on the lookout for authentic experiences.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου