Ρίο ντε ΤζανέιροΜε πληθυσμό που ξεπερνάει τα έξι εκατομμύρια το Ρίο Ντε Τζανέιρο (Rio De Janeiro) υπήρξε η πρωτεύουσα της Βραζιλίας από το 1763 έως το 1960 όπου και έγινε η μεταφορά της στην σημερινή Μπραζίλα (Brazila). Το Ρίο Ντε Τζανέϊρο είναι από τις πλέον διάσημες πόλεις του κόσμου, τουριστικό θέρετρο, και με πολλά αξιοθέατα και εκδηλώσεις όπως το γνωστό και πιο μεγάλο καρναβάλι του κόσμου κάθε Φεβρουάριο. Η πασίγνωστη παραλία Κοπακαμπάνα (Copacabana) είναι μία από τις πιο πολύ-φωτογραφισμένες παραλίες του κόσμου, αποτελεί σήμα κατατεθέν για το Ρίο Ντε Τζανέϊρο.Αξιοθέατα της πόλης του Ρίου Ντε Τζανέιρο

- Η παραλία Copacabana . Αρχικά ήταν μια περιοχή αλιείας ώσπου το 1923 χτίστηκε το ξενοδοχείο Copacabana και από τότε ξεφύτρωσαν στην περιοχή πολλοί ουρανοξύστες για να φθάσει σήμερα να είναι ένας τοπ τουριστικός προορισμός του Ρίου.
- Το άγαλμα του Christ de Redeemer, του Χριστού που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Ανήκει στα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα του κόσμου και είναι τοποθετημένο στην κορυφή του λόφου Corcovadoμε ύψος 710 μέτρων.
- Η παραλία Ipanema
- Το στάδιο Maracana (Estadio Mario Filho), με 200.000 θέσεις. Ξεκίνησε την λειτουργία του το 1950 για να φιλοξενήσει τους αγώνες FIFA εκείνης τη εποχής και χρησιμοποιήθηκε από τότε σε αγώνες ποδοσφαίρου της ομάδας του Ρίου αλλά και για άλλες χρήσεις όπως συναυλίες και άλλα αθλητικά γεγονότα.
- Μουσείο Carmen Miranda
- Sugar Loaf Mountain (Pao de Acucar), ο λόφος του Ρίου Ντε Τζανέιρο που αγγίζει τα 396 μέτρα, αποτελεί σήμα κατατεθέν για την πόλη. Η ανάβαση του είναι εφικτή με καλωδιακό όχημα στην κορυφή του και από εκεί ο επισκέπτης έχει μια πανοραμική θέα προς την πόλη και την θαλάσσια περιοχή.
- Ο βοτανικός κήπος (Jardim Botanico)
- Εθνικό πάρκο Τιχούκα (Tijuca National Park)
και πολλά άλλαRio de JaneiroRio de JaneiroRio de JaneiroΗ διάσημη παραλία Copacabana

 

Από: volopolo.blogspot.com/

 

Share on Google Plus

About volopolo

Nicolas is a freelance travel writer, Photographer, Guidebook Author, online marketing professional and traveler who is always looking for a new adventure. He has been in many countries, lived abroad and is always on the lookout for authentic experiences.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου