Η μητρόπολη της Μέσης ΑνατολήςΗ πλέον εξελιγμένη τουριστικά πόλη της Μέσης Ανατολής το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με πληθυσμό πάνω από δύο εκατομμύρια. Το Ντουμπάι είναι το πιο πυκνοκατοικημένο από τα επτά εμιράτα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η μητρόπολη της Μέσης Ανατολής με πολυτελείς ξενοδοχεία, εστιατόρια, νυχτερινή ζωή, παραλίες, θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος όπως σαφάρι και καταδύσεις.

Έγινε επίσης τα τελευταία χρόνια πολύ δημοφιλείς μέρος για τους τουρίστες, χάρη στα αρχιτεκτονικά του θέματα και πιο συγκεκριμένα:

- Burj Dubai Tower
Χτίζεται ο υψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο Burj Dubai που το ύψος του θα φθάνει τα 818 μέτρα με 162 ορόφους που θα αξιοποιηθεί ως χώρος κατοικιών, γραφείων και ξενοδοχείου και υπάρχουν σχέδια για μια πιο ψηλή κατασκευή που θα ξεπερνάει το ένα χιλιόμετρο, ενώ μέχρι το 2012 θα έχουν χτιστεί πολλά κτίρια άνω των 500 μέτρων.
- Al Maktoum International Airport
Χτίζεται το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο που θα ονομάζεται Al Maktoum International Airport με πέντε αεροδιαδρόμους των 4,5 χιλιομέτρων επιτρέποντας την ταυτόχρονη προσγείωση τεσσάρων αεροπλάνων.
- Τεχνητά νησιά Palm Islands (Νησιά Φοίνικας)
Υπάρχουν τρία τεχνητά νησιά φοίνικας και πήραν έτσι το όνομα τους από την σχεδίαση τους που αν τα δεις από ψηλά έχουν το σχήμα του φοίνικα. (αν έχετε Google earth δείτε το Ντουμπάι, τα νησιά διακρίνονται στο θαλάσσιο χώρο μπροστά στην παραλία).
Το πρώτο νησί έχει κυρίως κατοικίες και ξενοδοχεία ενώ το δεύτερο νησί και το τρίτο είναι υπό κατασκευή και θα αξιοποιηθούν παράλληλα ως χώρος αναψυχής και κατοικιών.- Burj Al Arab
Το πιο ακριβό ξενοδοχείο πολυτέλειας στον κόσμο. Το ύψος του φθάνει τα 321 μέτρα και είναι το 34 υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, όπως επίσης το έκτο υψηλότερο στο Ντουμπάι.
Επίσης είναι το υψηλότερο σαν κτίριο ξενοδοχείου στον κόσμο και για τα επόμενα 3 χρόνια μέχρι να πάρει την πρωτιά το καινούργιο ξενοδοχείο Ryugyong Hotel που χτίζεται στην πρωτεύουσα Pyongyang της Βόρειας Κορέας που το ύψος του θα αγγίζει τα 330 μέτρα.

Η αρχιτεκτονική του θυμίζει πανί καραβιού αραβικής προέλευσης και ο αρχιτέκτονας το σχεδίασε με σκοπό να γίνει σήμα κατατεθέν για το Ντουμπάι και αρχιτεκτονικό αριστούργημα, όπως είναι ο πύργος του Άιφελ για το Παρίσι και η όπερα του Σίδνεϊ στην Αυστραλία. Είναι το μοναδικό ξενοδοχείο επτά αστέρων στον κόσμο και με μέγιστη τιμή δωματίου-πολυτελείς σουίτας να αγγίζει τα 28.000 δολάρια (μάλιστα για τους διαμένοντες έρχεται μια λευκή Rolls Royce και τους παίρνει που τους οδηγεί στο ξενοδοχείο). Το καταπληκτικό όμως είναι ότι λόγου της θέσης του μπροστά στην παραλία προσφέρει απεριόριστη θέα προς την πόλη αλλά και προς την θάλασσα.

Περισσότερα αξιοθέατα στο Ντουμπάι
- Η μουσουλμανική Τέμενος Jumeirah
Το καλύτερο παράδειγμα Ισλαμικής αρχιτεκτονικής
- Heritage & Diving Village
- Ski Dubai
Ένας μεγάλος κλειστός χώρος για σκι.
- Περιοχή Souk
Η περιοχή με τα μάρκετ του Ντουμπάι
- Wild Wadi WaterPark
- Aqua Dunya Theme Park

Το Ντουμπάι εκτός από θέματα τουρισμού είναι και η μητρόπολη των επιχειρήσεων και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.Ουρανοξύστες
Κατέχει την 15 θέση σε ψηλά κτίρια στον κόσμο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα την τρίτη θέση παγκοσμίως με ψηλά κτίρια άνω των 250 μέτρων που όλα βρίσκονται στο Ντουμπάι.

Τα υψηλότερα κτίρια στο Ντουμπάι για το 2009

01. Burj Dubai 818 μέτρα
02. Almas Tower 363 μέτρα
03. Emirates Office Tower 355 μέτρα
04. Rose Tower 333 μέτρα
05. The Index 323 μέτρα
06. Burj Al Arab 321 μέτρα
07. HHHR Tower 317 μέτρα
08. Jumeirah Emirates Towers Hotel 309 μέτρα
09. The Address Downtown Burj Dubai 306 μέτρα
10. Emirates Crown 296 μέτρα
11. Millennium Tower 285 μέτρα
12. 21st Century Tower 269 μέτρα
13. Al Kazim Tower 1 & 2 265Πληροφορίες
Πληθυσμός: 2.262.000
Ώρα: Η διαφορά ώρας ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ντουμπάι είναι 2 ώρες. Όταν στην Ελλάδα είναι 12.00 στο Ντουμπάι είναι 14.00.
Τους θερινούς μήνες έχουμε 1 ώρα διαφορά.
Ρεύμα: 220 Volt
Νόμισμα: Το τοπικό νόμισμα του Ντουμπάι είναι το Dirham και διαιρείται σε 100 fils
Κλίμα: Υγρό κλίμα και ζεστό, η θερμοκρασία τον χειμώνα πέφτει ενώ το καλοκαίρι ανεβαίνει μέχρι και τους 45 βαθμούς.


Οι φωτογραφίες είναι μια ευγενικοί παραχώρηση του αξιόλογου φίλου dk

Διαβάστε περισσότερα για το Ντουμπάι

Ντουμπάι (Dubai) - Διακοπές πολυτελείας

 

Από: volopolo.blogspot.com/

 

Share on Google Plus

About volopolo

Nicolas is a freelance travel writer, Photographer, Guidebook Author, online marketing professional and traveler who is always looking for a new adventure. He has been in many countries, lived abroad and is always on the lookout for authentic experiences.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου