Κανίβαλοι στην Ταϊλανδη, ΨΕΜΑΤΑ !
Πριν ξεκινήσω να διευκρινίσω

Δεν υπάρχουν κανίβαλοι στην Ταϊλάνδη και στην Νοτιοανατολική Ασία


Στο διαδίκτυο θα το συναντήσετε με διάφορους τίτλους όπως 

  • Κανίβαλοι στην Ταϋλάνδη μαγειρεύουν άνθρωπο
  • Κανίβαλοι Ταϊλανδοί, αυτούς φέραμε στην Ελλάδα!!!!
  • Σοκαριστικό: Κανίβαλοι τεμαχίζουν και τρώνε άνθρωπο!!!
Κυκλοφορεί εδώ και κάτι χρόνια στα ελληνικά μπλοκ ένα άρθρο που παρουσιάζει τους Ταϊλάνδους κανίβαλους. Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου καθένας μπορεί να πάρει μερικές φωτογραφίες και να ισχυριστεί οτιδήποτε φανταστεί. Τη σκυτάλη παίρνουν διάφορες ιστοσελίδες και blogs, που αναπαράγουν οποιαδήποτε ανοησία βρεθεί μπροστά τους και με αυτό τον τρόπο το διαδίκτυο έχει καταντήσει μια απέραντη χωματερή.

Για πολλά περισότερα μπορείτε να διαβάσετε στο http://ellinikahoaxes.gr/2017/05/24/thailand-canibals-debunked/ με τίτλο Κανίβαλοι Ταϊλανδοί, αυτούς φέραμε στην Ελλάδα!!!! – Καταρρίπτεται


  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

όπως ακριβώς γράφει η ιστοσελίδα http://ellinikahoaxes.gr η οποία και είναι μια από τις καλύτερες ιστοσελίδες του διαδικτύου:

Τι ισχύει 
Πρόκειται για αληθινές εικόνες που κυκλοφορούν τουλάχιστον από το 2009, με τον ισχυρισμό πως προέρχονται από νοτιοανατολική ασιατική χώρα και απεικονίζει ανθρώπους να τεμαχίζουν έναν νεκρό με σκοπό το κανιβαλισμό.

Σύμφωνα με το Snopes, που παραθέτει απάντηση μέσω email από τη Πρεσβεία της Ταϊλάνδης, αυτό που βλέπουμε στις εικόνες, είναι μια τελετή που ονομάζεται "Lang Pa Cha", που μεταφράζεται ως «Καθάρισμα και συγύρισμα του νεκροταφείου». Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στις 29 Μαρτίου 2009, σε νεκροταφείο της επαρχίας Prachaub Khiri Khan, στη Ταϊλάνδη.

Επειδή η αποτέφρωση ενός πτώματος είναι ακριβή και χρονοβόρα διαδικασία, αφαιρούνται όλοι οι ιστοί και αποτεφρώνονται μόνο τα οστά, σύμφωνα με τη βουδιστική παράδοση. Η συμμετοχή μάλιστα εθελοντών σε τέτοιες τελετές, θεωρείται μια καλή πράξη. Εξάλλου, οι συγκεκριμένες φωτογραφίες, αν και αποτρόπαιες, δεν δείχνουν πουθενά κανιβαλισμό. Ο συγκεκριμένος τρόπος παρουσίασης είναι η κλασική μέθοδος παραποίησης της αλήθειας, που παρουσιάζει ως απόδειξη πραγματικές εικόνες και βίντεο, που «ταιριάζουν» με τους ψευδής ισχυρισμούς, αλλά στη πραγματικότητα, δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.

Με βάση τα ανωτέρω, αν και οι φωτογραφίες είναι αληθινές, ο ισχυρισμός πως οι Ταϊλανδοί που «φέραμε στην Ελλάδα μας» είναι κανίβαλοι, καταρρίπτεται.

Γι αυτό ελληναράδες φροντίστε να μην χάφτετε ότι βλακεία σας πλασάρουν στο διαδίκτυο, και μην είστε ευκολόπιστοι ! Φροντίστε να τον ψάχνετε και λίγο παραπέρα. 'Οπως έγραψα και στην αρχή "Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου καθένας μπορεί να πάρει μερικές φωτογραφίες και να ισχυριστεί οτιδήποτε φανταστεί".
Share on Google Plus

About Travel Nicolas

Nicolas is a freelance travel writer, Photographer, Guidebook Author, online marketing professional and traveler who is always looking for a new adventure. He has been in many countries, lived abroad and is always on the lookout for authentic experiences.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου